ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΠΟΡΟΣ ΜΕ FLYING CAT ΚΑΙ ME AERO HIGHSPEED


Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά flying cat και Aero HighSpeed για τον Πόρο, τα οποία παίρνουν μόνο επιβάτες και όχι αυτοκίνητα.


Κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτελούνται αρκετά δρομολόγια, ανάλογα με τη χρονική περίοδο.


Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 1 ώρα με το flying cat 4, 1 ώρα και 20 λεπτά με τα flying cat 5 & 6 και περίπου 1 ώρα και 5 λεπτά για τα Aero HighSpeed.


Μόλις φθάσετε στον Πόρο περνάτε απέναντι στο Γαλατά με τις βαρκούλες μέσα σε 5 λεπτά.


Για να πληροφορηθείτε τις αναχωρήσεις πλοίων από το λιμάνι του Πόρου ή για να κάνετε κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το Πρακτορείο Marinos tours στα τηλέφωνα: +30 22980 23423, 22977 στον Πόρο. Το πρακτορείο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την προκυμαία των flying dolphins.


Τα δρομολόγια εκτελεί η HellenicSeaWays . Τηλέφωνο: +30 210 8919800


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΜΕ ΤΟ CATAMARAN "SPEED CAT 1" ΤΗΣ ALPHA LINES


Aπό το λιμάνι του Πειραιά αναχωρεί καθημερινά το Catamaran "Speed Cat 1" της Alpha Lines για τον Πόρο, το οποίο παίρνει μόνο επιβάτες και όχι αυτοκίνητα.

Το "Speed Cat 1" εκτελεί το δρομολόγιο "Πειραιάς - Πόρος". Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 1 ώρα.


Μόλις φθάσετε στον Πόρο περνάτε απέναντι στο Γαλατά με τις βαρκούλες μέσα σε 5 λεπτά.

Για να πληροφορηθείτε τις αναχωρήσεις πλοίων από το λιμάνι του Πόρου ή για να κάνετε κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το Πρακτορείο Family tours στα τηλέφωνα: +30 22980 23743, 22549, 26329 στον Πόρο. Το πρακτορείο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την προκυμαία των ferry boat.


Τα δρομολόγια εκτελεί η Alpha Lines.Τηλέφωνα: +30 210 4295020, 4113000


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΜΕ ΤΑ FERRY BOATS


Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν Ferry boats για τον Πόρο, τα οποία παίρνουν εκτός από επιβάτες, αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα, με διάρκεια του ταξιδιού περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά.


Με ενδιάμεσους σταθμούς το Ferry boat προσεγγίζει πρώτα το λιμάνι της Αίγινας, στη συνέχεια το λιμάνι των Μεθάνων και τέλος φθάνει στον Πόρο.


Για να πληροφορηθείτε τις αναχωρήσεις πλοίων από το λιμάνι του Πόρου ή να κάνετε κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το Family tours στα τηλέφωνα: +30 22980 23743, 22549, 26329.


Τα Δρομολόγια εκτελεί η Κοινοπραξία Αργοσαρωνικού: 210 4117341 / 4171190.


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Αν έχετε δικό σας αυτοκίνητο ή έχετε νοικιάσει, τότε μπορείτε να έρθετε εύκολα από την Αθήνα στον Γαλατά, μία περιοχή που βρίσκεται απέναντι από τον Πόρο, σε περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά.


Ακολουθώντας την Αττική Οδό και στην συνεχεία την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, αμέσως μετά τον Ισθμό, πηγαίνετε δεξιά στην έξοδο 10 (Κόρινθος - Επίδαυρος) και αμέσως μετά στρίβετε αριστερά, κάτω από την γέφυρα, στον δρόμο που οδηγεί στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης και συνεχίζει προς την Επίδαυρο.


Οδηγείτε για 45 περίπου λεπτά και φθάνετε στη διασταύρωση για την Επίδαυρο. Λίγο πριν θα δείτε πινακίδες προς Πόρο ή Σπέτσες. Στη διασταύρωση πηγαίνετε δεξιά και αμέσως μετά στρίβετε αριστερά, κάτω από την γέφυρα.


Συνεχίζετε στον δρόμο αυτόν, συναντώντας δεξιά σας το supermarket "Βασιλόπουλος".


Λίγο πιο κάτω από το supermarket, συναντάτε άλλες πινακίδες σε μία άλλη διασταύρωση, στη οποία πηγαίνετε λοξώς αριστερά στην πινακίδα που δείχνει "προς τον Πόρο", ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο.


Μετά από 25 περίπου λεπτά θα φτάσετε στον οικισμό των Αγίων Αποστόλων, στον οποίο θα συναντήσετε μια διασταύρωση με πινακίδες, δεξιά για τον Πόρο και αριστερά για τα Μέθανα. Σε αυτή τη διασταύρωση θα ακολουθήσετε τη διαδρομή δεξιά για τον Πόρο και θα φτάσετε μετά από 10 περίπου λεπτά στον Γαλατά.


Ο δρόμος που ακολουθείτε είναι προέκταση της Εθνικής οδού, αρκετά καλός και για τη συνολική διαδρομή από την Αθήνα μέχρι τον Γαλατά, με μία μέση ταχύτητα, χρειάζεστε περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά.


Από το Γαλατά περνάτε με το αυτοκίνητό σας απέναντι στον Πόρο με τα μικρά ferry boat. Οι αναχωρήσεις των μικρών φέρι είναι κάθε 30 λεπτά, ολόκληρες και μισές ώρες.

Δείτε στο χάρτη της Google, τη διαδρομή για να έρθετε από την Αθήνα στο Γαλατά
ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΤΕΛ

ΑΘΗΝΑ – ΓΑΛΑΤΑΣ

Καθημερινά, εκτός Σαββάτου αναχωρεί από τον σταθμό Πελοποννήσου λεωφορείο των ΚΤΕΛ, που φθάνει στον Γαλατά, σε 2,5 περίπου ώρες.


Δείτε τα δρομολόγια

ΓΑΛΑΤΑΣ – ΑΘΗΝΑ

Καθημερινά, εκτός Σαββάτου αναχωρεί από τον Γαλατά λεωφορείο των ΚΤΕΛ, που φτάνει στην Αθήνα, σε 2,5 περίπου ώρες.


Δείτε τα δρομολόγια


Για τυχόν αλλαγές στις ώρες των δρομολογίων, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με το σταθμό Πελοποννήσου στα τηλέφωνα 210-5134588.

Η συγκοινωνία από τον Γαλατά στον Πόρο γίνεται:


Α. Με βάρκες όλο το εικοσιτετράωρο. Διάρκεια 5 λεπτά και αναχωρήσεις ανά 15' λεπτά, από 06:00 μέχρι 24:00 και ανά 30' λεπτά από τις 24:00 μέχρι 06:00.
Β. Οι αναχωρήσεις των μικρών ferry boat από την προκυμαία του Γαλατά είναι κάθε 30 λεπτά, ολόκληρες και μισές ώρες.

ΚΤΕΛ Αργολίδας | Τηλ. : 27520 – 27423 | www.ktelargolida.gr

Σταθμός Γαλατά | Τηλ. : 22980 – 42480

ΚΤΕΛ Αθηνών - Σταθμός Πελοποννήσου τηλ. 210 - 5124910

Πατήστε εδώ για να δείτε στο διαδραστικό χάρτη της Google, όλη τη διαδρομή Αθήνα - Γαλατά

Πώς θα έρθετε

Τι διοργανώνουμε για εσάς

Στη Villa Dolphins, εκτός από την προσωπική φροντίδα των αναγκών σας και τη δημιουργία ζεστής ατμόσφαιρας και προσωπικών σχέσεων, ασχολούμαστε με τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας. Προσπαθούμε να συνδυάσουμε όσο γίνεται καλύτερα τη διαμονή με τη διασκέδασή σας και τις δραστηριότητες, που ορισμένοι επιζητούν για να κάνουν πιο "ζωντανές" και πιο "δυναμικές" τις διακοπές τους.

* Κάνουμε για σας τον περίπλου του Πόρου, για να σας δώσουμε την ευκαιρία να θαυμάσετε όλη την ακτογραμμή και την κρυμμένη ομορφιά του νησιού μας. Ανακαλύπτοντας έτσι μοναδικούς όρμους και απόμακρους κολπίσκους, στους οποίους δεν υπάρχει πρόσβαση με άλλον τρόπο, για να κολυμπήσετε στα γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα νερά τους.

* Για όσους το επιθυμούν, μπορούμε να οργανώσουμε μαθήματα ιππασίας στα γραφικά βουνά του Πόρου, ανάμεσα στα σκίνα, στα σμύρτα, στις πικροδάφνες και στα πεύκα σε μοναδικά παλιά μονοπάτια

* Διοργανώνουμε ημέρες ψαρέματος με παραδοσιακό ψαροκάϊκο, με την καθοδήγηση επαγγελματία ψαρά, στους πλούσιους ψαρότοπους, που υπάρχουν στις βραχώδεις ακτές γύρω από το νησί μας.

* Εξορμούμε με ποδήλατα για να εξερευνήσουμε το εσωτερικό του νησιού ή να επισκεφτούμε, το Μοναστήρι, το Νεώριο, το Λιμανάκι της Αγάπης, το Ρώσικο Ναύσταθμο ή ακόμα και την Πόλη του Πόρου.

* Οργανώνουμε ημερήσια ταξίδια στα άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού, την Ύδρα, τις Σπέτσες, την Αίγινα και το γραφικό Αγκίστρι.

* Τέλος οργανώνουμε και ημερήσιες εκδρομές με νοικιασμένο αυτοκίνητο η μίνι λεωφορείο σε αρχαιολογικούς χώρους όπως είναι οι Βασιλικοί τάφοι της Μαγούλας, η Αρχαία Τροιζήνα, η Αρχαία Επίδαυρος, οι Μυκήνες, η Αρχαία Κόρινθος κ.λ.π.Το νησί του Πόρου

Πλησιάζοντας τον Πόρο... με το καράβι, από μακριά δεσπόζει στην ψηλότερη κορυφή του λόφου το Ιστορικό Ρολόι του, ανάμεσα σε φραγκοσυκιές και πεύκα. Απο εδώ η θέα στο λιμάνι και τις απέναντι ακτές είναι εξαιρετική. Κτίστηκε το 1927, είναι ορατό από παντού και αποτελεί το στολίδι της πόλης.

Ο Πόρος είναι το νησί της γαλήνης, της ρομαντζάδας και της ξενοιασιάς. Είναι κατάφυτος με πεύκα που φτάνουν ως τις απόκρημνες ακτές ή τις αμμουδερές παραλίες του.